top of page
Caută

INTERVIU CU CĂTĂLIN MILEA PENTRU GÂNDUL.RO

Actualizată în: 3 mai

Cătălin Milea vorbește într-un interviu pentru cititorii Gândul.ro despre importanța jazz-ului pentru el și relația specială care îi unește: ,,Jazz-ul cu care rezonez eu este o sinceră – poetică – profund umană formă de dăruire prin sunete’’, a precizat artistul.


Gândul.ro: Pentru început, aș vrea să te prezinți, în câteva cuvinte, cititorilor Gândul.ro. Cine este omul Cătălin Milea?


Cătălin Milea: În această perioadă mă simt privilegiat și recunoscător pentru tot ce am primit, mă bucur în fiecare zi de mine, de muzică, de oamenii din jurul meu, de natură și viață.


Gândul.ro: Cum ai început cariera în domeniul muzicii?


Aș numi-o călătoria în lumea muzicii pe care am început-o demult, apoi am ajuns în burta mamei, a continuat și cu benzile de magnetofon ale lui tata și a ținut până astăzi.


Gândul.ro: Mai ai și alte pasiuni?


Soția mea, gătitul, visatul, trăitul în general.


Gândul.ro: Cum ai ajuns să cânți la saxofon? De ce tocmai acest instrument?


În liceu, am avut o revelație numită John Coltrane & Duke Ellington, pe care i-am descoperit pe o casetă audio a unui prieten. Atunci am decis că pe aici se merge.


Gândul.ro: Ce reprezintă jazz-ul pentru tine?


Jazz-ul cu care rezonez eu este o sinceră – poetică – profund umană formă de dăruire prin sunete. O artă a vieții și o știință de a fi tu însuți.


Gândul.ro: Cum ai descrie experiența primului concert?


A fost foarte intensă! M-am descoperit atunci pe mine în stare de panică, bulversat, privit, confuz, complexat, neîncrezător!.. Așa am făcut cunoștință cu scena. Au mai trecut ceva ani și după un timp ne-am împrietenit pe viață


Gândul.ro: Care a fost cea mai frumoasă amintire din cariera ta de până acum?


În amintirea amintirilor din fiecare zi am primit mesajul că ,,muzica este o putere spirituală în stare să lege toți oamenii între ei’’ așa cum a spus George Enescu.


Gândul.ro: Dar cel mai emoționant moment la Opera Comică pentru copii, în timp ce realizai spectacole muzicale?


Doi copii au venit la noi cu niște cutii de carton pe cap, care aveau găuri în dreptul ochilor! I-am recunoscut pe cei doi roboței prieteni care voiau să comunice un mesaj important pentru ’’Zappa – roboțelul muzical’’. Pentru mine și pentru Alma (Alma A. Costin Căldare) cu care am jucat, a fost un moment magic.


Gândul.ro: Știu că ai călătorit cu saxofonul prin toată lumea, însă ai ales să rămâi în România. Care este motivul?


Sunt multe locurile pe care mi le doresc să le văd în continuare, cu sau fără saxofon, granițele sunt doar în mințile noastre. În România mă simt acasă, o țară în care te poți simți fericit, care are de toate, fie că ne plac sau nu ne plac. Mă simt foarte bine unde sunt.


42 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page