top of page
Caută

10 MOTIVE PENTRU CARE AR TREBUI SĂ CÂNȚI LA SAXOFON

Actualizată în: 3 mai

Să cânți la un instrument poate avea foarte multe beneficii, îți poate oferi un plus de încredere de sine, te poate ajuta în dezvoltarea personală, în antrenarea atenției într-un mod relaxant (altfel decât în viața profesională), la îmbunătățirea memoriei și nu în ultimul rând, în a-ți lărgi cercul de prieteni. Oamenii pasionați de muzică sunt persoane plăcute, deschise și ‘bine de avut prin preajmă’. Iată o listă de 10 motive pentru care ar trebui să te gândești să iei lecții de saxofon cât mai curând!


1. Să cânți la un instrument (saxofon) te face mai inteligent!

Einstein spunea așa: “Viața fără muzică este de neconceput pentru mine. Trăiesc visând cu ochii deschiși prin muzică. Îmi văd viața în termeni muzicali… Cea mai mare bucurie în viață mi-o oferă muzica”. Se pare că Einstein avea dreptate, multe studii ulterioare arată o legătură strânsă între exercițiile muzicale și succesul academic atât la copii cât și la adulți. Să înveți să cânți la un instrument (saxofon) stimulează creierul, memoria, conexiunile abstracte esențiale pentru matematică și știință.


2. Viața ta socială se va îmbunătăți!

Să cânți la saxofon nu este benefic doar pentru creierul tău ci și pentru a-ți extinde cercul de prieteni. Într-o formație, un band, poți încă de la o vârstă fragedă să dezvolți relații cu alții, prin muzică poți lega noi prietenii. Este o modalitate prin care poți căpăta mai multă încredere în tine ca lider, cineva care face parte dintr-o echipă, o susține, se motivează pe sine și pe alții într-o activitatea benefică pentru toți.


3. Muzica eliberează stress-ul

Muzica îți poate oferi mult calm, are un efect pozitiv asupra emoțiilor și s-a dovedit că are efecte benefice asupra sistemului vascular și asupra presiunii arteriale, favorizând eliberarea de hormoni ai ‘fericirii’ dopamină, serotonină și oxitocină, reducând nivelul cortizolului (hormonul de stres).


4. Să cânți la saxofon ai un sentiment de realizare

Cu atitudine pozitivă poți trece peste dificultățile și etapele care apar în învățarea a ceva nou, rezultatele fiind cât se poate de satisfăcătoare atunci când reușești să cânți melodia preferată, când ești aplaudat după un concert. Deși ai făcut eforturi să ajungi până la un anumit nivel, faptul că ai reușit îți poate oferi sentimentul deplin de satisfacție personală, mândrie și realizare.


5. Îți clădește încrederea de sine

Cântatul la un instrument în public sau pentru familie, prieteni, partener, te ajută să te accepți pe tine în fața celorlalți și să te bucuri fie că ești copil sau adult, de aprecierea lor și de rezultatele muncii tale, într-un context neoficial, în afara școlii sau a locului de muncă.

6. Să cânți la saxofon îți antrenează disciplina și răbdarea

Deși începutul poate fi mai lent, dacă persiști rezultatele nu vor înceta să apară. Ca să cânți ca Michael Brecker probabil că nu este posibil de azi pe mâine însă cu răbdare și un profesor bun vei putea ajunge la rezultate satisfăcătoare.


7. Te ajută la îmbunătățirea memoriei

Cercetătorii au descoperit că memoria verbală, kinestezică-spațială și vizuală se îmbunătățește atunci când cânți la saxofon, activându-se ambele emisfere ale creierului tău. În plus cântatul la saxofon presupune o respirație bogată, celulele corpului tău sunt hrănite și oxigenate mai mult decât cineva care are o viață sedentară. Mai mult oxigen = minte sănătoasă în corp sănătos.


8. Ajută în disciplinare și organizare

În cazul în care nu ești un ‘copil minune’ probabil nu vei învăța să cânți la saxofon peste noapte, vei vedea că muzica necesită atenție, efort susținut și disciplină. Atât adulții cât și pe copiii vor realiza că pentru a obține rezultate e nevoie de disciplină și organizarea timpului cu eficiență.


9. Când faci muzică devii mai creativ

Muzica oferă provocarea de a interpreta cu emoție o melodie, o piesă muzicală, o partitură. Oricât de bine compusă este o piesă, tu ești cel care îi dă viață, își pune amprenta asupra creației compozitorului, oferindu-i caracter și personalitate

Cu atât mai mult, dacă vei cânta jazz la saxofon, vei și învăța să improvizezi, ceea ce va însemna că vei găsi metode foarte creative de a face muzică.

10. Să cânți la saxofon este distractiv!

Pe lângă toate beneficiile prezentate mai sus, ceea ce contează cel mai mult este să te bucuri de această experiență și să fie distractiv pentru tine. Există multe hobby-uri cum ar fi uitatul la TV, petrecutul timpului pe social media (activități pasive) însă să cânți la saxofon în schimb te angajează într-o experiență care stimulează creierul, te poate face fericit și împlinit.

Dacă încă mai stai pe gânduri te invit să vezi un tutorial pentru începători, aceia dintre voi care o iau de la zero se vor îndrăgosti de acest instrument, care ca orice lucru nou pe care îl descoperi, necesită răbdare și pasiune!


ÎN CURÂND VOR FI GATA MATERIALELE NECESARE PENTRU A TE AJUTA SĂ FACI ACEST PAS.

REVINO PE SITE-UL CATALINMILEA.COM ȘI VEI GĂSI AICI PRIMELE LECȚII ȘI SFATURI PENTRU A ÎNCEPE.

46 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page